HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Bohémek Franciaországban - 3. nap: Lauris

2011.04.07. 00:49 főbohém

Nimes-ből egyből Laurisba kellett volna mennünk, de meggyőztük a turné szervezőjét, vendéglátónkat, a Hot Antic Jazz Band vezetőjét, Michel Bastide-ot, hogy útközben tegyünk kitérőt a Pont du Gard felé. Ez a rómaiak által épített mintegy 50 km-es, Nimes-et egykor ellátó vízvezeték leglátványosabb része, a világörökségként is számontartott 3 emeletes híd a Gard folyó fölött. (A közeli Avignon-t ezúttal kihagytuk, ott jártunk a zenekarral 16 éve. Azért a pápai palotát láttuk az útról.) A kerülőt nem bántuk meg, bár Laurisban sem lett volna éppen rossz elidőzni egy kicsit többet.

A kis provanszi (bocsánat, provence-i) városkában ugyanis nem csupán a kaja és a vörösbor volt jó (utóbbi FÉLELMETESEN jó volt), hanem a fogadtatás is elsőosztályú (beleértve a tolmácsunkul működő Széchy Zsuzsa helyi lakost). Arról nem is beszélve, hogy a függőkert-szerű teraszos hegyoldal legszebb részén lévő kis koncerttermecskében az összes széken virított egy-egy név: fel voltak pántlikázva a székek, merthogy elővételben minden jegy elkelt, még Marseilles-ből is jöttek a koncertre. Hogy mik vannak...

A szállásunk pedig: egy rendes provence-i villa olajfákkal, cédrusokkal, pálmákkal és persze úszómedencével és persze nyárinak tűnő napsütéssel. Hm. Egy hetet maradhattunk volna. Legalább. Nem baj, a lauris-i főszervező jövőre vár minket a korzikai jazzfesztiválján, ráadásul oda ígérete szerint visz majd a vörösborból is, amiből most nem tudtunk venni, mert nem volt elegendő. Az ajándékba kapott két palackot másnap, a hazafelé vezető 1600 km-es úton Lebanov Joci sorsolóbiztosi és Török Józsi galacsinhúzói közreműködésével kisorsoltuk, a nyertesek (Lázár Miki és Falusi Frédi) tán már a nyakára is hágtak a 14,5%-os vörös lének... 2012-ben már nem fogjuk kihagyni a vásárlást, ha Korzikáig is kell majd miatta utazni :-)

 

2 komment

Címkék: jazz franciaország provence band bohém ragtime lauris

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr862806149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DerdakA 2011.04.07. 01:18:29

Sziasztok,
mér'nem szóltok előre, ha a környéken vagytok?!? Jáááaáj, hogy lekéstem!

főbohém · www.bohemragtime.com 2011.04.07. 01:22:22

Szia András! Hát Párizs azért messze volt és előtte-utána játszottunk itthon, szóval nem tudtunk volna közelebb kerülni. De ha legközelebb arrafelé járunk, szólunk!!!
süti beállítások módosítása