HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Rendhagyó beszámoló a horvát tengerpartról

2011.08.11. 19:10 főbohém

Ez a bejegyzés most nem a Bohémekről fog szólni, csak arról, miket gondol a főbohém a nyaralás kapcsán. Íme:

OpatijaNagyon szép hely ez az Opatija. Kifejezetten kellemes, nyaralásra ideális. Gyönyörű a Kvarner-öböl, jó a tenger, élmény a fürdés akkor is, ha betonos és zsúfolt a városi partszakasz. S bár hozzászoktam, hogy ilyen helyen van mit legelnie a férfiszemnek, itt inkább a vizuálisan kevéssé vonzó élmények dominálnak. Na, de nem ezért jön az emberfia nyaralni…

Mindenesetre minden várakozást felülmúló élményben részesített az opatijai betonstrand. Amikor a hetvenéves néni bement a vízbe, s szinte egyedüli toplessként billegett át bizonytalanul (ám fedetlen, csokibarna kebleit büszkén viselve) a tömegen, éreztem, hogy különleges nap elé nézek. A hölgy akkoriban, amikor Opatija Abbázia néven még Olaszországhoz tartozott, minden valószínűség szerint tetszetősebb látványt nyújthatott. A szemem rövid mustra után inkább elfordítottam (a fejemmel együtt, noná).

Kezdtem napirendre térni a történtek felett, bár egy valószínűtlenül lassan és bottal is körülményesen vízbe ereszkedő rendkívül kövér, lógó mellű bácsi megint emlékeztetett arra, hogy talán találhattam volna korosztályomhoz közelebb állókkal benépesített partszakaszt is. Annál nagyobbat nyeltem, mikor a bácsi kijött a vízből és tíz perc múlva felvette a melltartóját, egyértelműsítve, hogy ő bizony néni.

Az első hölgy közben pucér felsőtesttel feküdt a törülközőjén mozdulatlanul, majd egy váratlan, ám annál öblösebb szellentéssel adta tudtára minden hallótávolon belül lévőnek (voltunk jópáran), hogy nem halt meg, csak napozik. Itt már felsejlett bennem, hogy közel a katartikus végkifejlet, de akkor még nem tudtam, hogy mi jöhet még.

Az apoteózis hamarosan meg is érkezett: az első toplesskirálynő érces hangon érdeklődött barátnéjától a köztük lévő mintegy hat napozó feje fölött átóbégatva: „Hé! Köll víz? Elmék, hozok vizet!” Mondanom sem kell, a kérdést a nálánál háromszor nagyobb, lógó mellű bácsihoz intézte (aki, ugye, néni). Keblem – az igazság kedvéért, bár férfimell, de szintén fedetlen állapotban – nemzeti büszkeségtől dagadt.

Egyébként tényleg nagyon szép hely ez az Opatija. Kifejezetten kellemes, nyaralásra a fentiekkel együtt is ideális.

Szólj hozzá!

Címkék: horvátország nyaralás tenger bohém ittzés opatija abbázia

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr213146683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása