HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Villáminterjúk a 2010-es Bohém Fesztivál fellépőivel 1.

2009.11.21. 02:38 főbohém

Thilo Wagner, a még nem is létező Best of Swing Quartet nemzetközi formáció német zongoristája:

 
Thilo WagnerThilo, Te főként triókban játszol. Mennyi szabadsága van a zongoristának egy trió formációban? Mennyire kell hozzáigazítanod a játékodat a bőgős vagy a dobos stílusához? Másszóval: tudod végig a saját stílusodat játszani, vagy váltogatnod kell a különböző technikákat?
 
A trió a legnagyobb kihívás, mert (ha jó a bőgős és dobos) teljes szabadságot élvezek. Az itthoni zenekarommal játszhatom a saját stílusomat, s ez fantasztikus. Ha régebbi stílusú swingcsapattal kerülök össze, akkor megváltoztatom a kíséretemet és a szólóim stílusát is, ilyenkor inkább Teddy Wilsonos a stílusom. Egyébként, s ez a helyzet a saját triómban is, a saját stílusomat játszhatom, ami Wynton Kelly, Red Garland Ahmad Jamal játékán alapszik.
 
A XIX. Bohém Fesztiválon egy általam összeállított kvartettben játszol. Nicolas Montier-vel már ismeritek egymást, de a két amerikai zenésszel csak az első koncertet megelőző rövid hangbeálláson fogtok találkozni. Egy modern swinget játszó kvartettesetében ez veszélyes, vagy inkább izgalmas kihívás?
 
Az utóbbi. Mindig, amikor ismeretlen zenészekkel hoz össze a sors egy turnén, valami különös történik. Ezek a fellépések általában nagyon emlékezetesek.
 
Mit szeretsz csinálni a zenélésen kívül?
 
Szeretek golfozni. A hendikepem sajnos nem elég jó, de szeretek a szabadban lenni, s élvezni a természetet. Ezen kívül szívesen úszom, biciklizek és nagy lemezgyűjtő vagyok.

 

A Best of Swing Quartet (INT) tagjairól bővebben
a Bohém Fesztivál honlapján (fényképek, mp3-ak, videók is):

Nicolas Montier (F) – tenorszaxofon
Thilo Wagner (D) – zongora
Jennifer Leitham (USA) – bőgő
Vince Bartels (USA) – dob

 

Szólj hozzá!

Címkék: jazz fesztivál kecskemét swing vince jennifer nicolas wagner bohém bohem ragtime thilo montier leitham bartels

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr601541074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása