HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A Bohém Fesztivál sztárfellépői 6. – „basszerosok”

2009.03.10. 15:00 főbohém

2009. március 27-29.: Bohém Fesztivál Kecskeméten. Előzetesként március 1. és 13. között kétnaponként szép sorban bemutatjuk a XVIII. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál vendégfellépőit. (Idén, ugye, 14 világszínvonalú vendégszólistát hívunk meg, s belőlük alakulnak ki a fellépő formációk.) Lássuk most, kik adják a zenekari hangzás alapját:

 
Ad van BEERENDONK (Hollandia) – nagybőgő
 
Ad régi ismerős: a David Livingstone’s Jazz Messengers vezetőjeként az 1994-es Bohém Fesztiválon hallhatta a kecskeméti közönség. Mi a Bohémekkel már előtte hallottuk kint Hollandiában egy fesztiválon, sőt, Magyarországon is járt más csapatokkal. Ő sem szokványos muzsikus: szinte kizárólag a jó öreg New Orleans-i slap-technikát használja, ami nem csak hihetetlen energiájú húrtépést és a húr állandó fogólaphoz csapását jelenti, de olyan ritmust ad az egész zenekar alá, ami fölött egyszerűen lehetetlen rosszul játszani. Egy 1999-es maastrichti fesztiválon vendégzongoristaként volt alkalmam Ad elementáris basszusait közvetlen közelről is élvezni. Komolyan mondom, óriási élmény vele játszani. A New Orleans-i stílus egyik legelismertebb alakja, az összes nagy öreggel játszott már együtt.
 
 
 
MAZURA János – tuba
 
Jani az utolsó pillanatban a svéd basszusszaxofon-király, Frans Sjöström helyett került be a csapatba. Sajnálom, hogy ezt a különleges hangszert nem hallhatja a magyar közönség Frans váratlan betegsége miatt, aki két hete gyakorlatilag lerokkant, felállni sem tud, nemhogy játszani, mire ez a poszt megjelenik, talán már meg is operálták, onnantól még 5-6 hét, mire járni tud, s legalább 2 hónap, mire játszani is. De Jani kiváló tubás és virtuóz improvizatőr, biztosan jól pótolja majd svéd barátunkat. Ezúton is köszönet neki a gyors segítségért-beugrásért!
 
Mazura Janival egyébként együtt jártunk Zeneakadémiára, s azóta is volt több közös akciónk, jazztábortól kezdve közös Bohém-élményeken (merthogy 1997-ben Török Józsit pótolta Jani egy fél évig) és egy közös svájci fellépésen át a Jani hangmérnöki közreműködésével készült Bohém-lemezekig. Sokoldalú muzsikusról van szó, aki nagyon hajlékonyan kezeli ezt a nehézkesnek tűnő hangszert, basszus- és dallamjátékosként egyaránt megállja a helyét.
 
 
 
És hogy a zenén kívül még milyen plusz szolgáltatások miatt érdemes eljönni a Bohém Fesztiválra?
  • családoknak óriási kedvezmények (családi jegy, családi bérlet), ölbenülők ingyen jöhetnek be
  • az összes jegy- és bérletvásárló egy több mint 100 ezer Ft értékű, exkluzív kedvezményeket biztosító kuponfüzetet kap ajándékba
  • 100% zene, 100% garancia: ha nem tetszik a műsor, ott helyben visszafizetjük a megvásárolt jegy, bérlet árát!
Ha mégsem tudna eljönni, ne csüggedjen: nézze meg a Bohém Fesztivált élőben az Interneten! Az első magyar internetes élő jazzkoncert-közvetítés itt lesz majd elérhető: http://www.kecskemetitv.hu/bohem

 

Szólj hozzá!

Címkék: jazz fesztivál kecskemét jános bohém ragtime beerendonk mazura frans sjöström

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr19972820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása