HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ket nap tomeny utazas

2008.05.17. 18:53 főbohém

Jo reggelt mindenkinek (vagy odahaza jo estet)!

Most Sacramentobol ekezet nelkul irok es roviden, merthogy 7 percem maradt az internet-hasznalatbol. Ket napig utaztunk, mivel Pragabol nem jutottunk el New Yorkba: technikai problemak miatt Irorszag folott visszafordult a gepunk. Ugyhogy csutortokon hajnali fel hatos kecskemeti indulassal este nyolcra (ismet) Pragaban voltunk - akkor mar 4-5 oras sorbanallas utan hotelkuponnal a kezunkben. A csehek nem tudnak szervezni, az kiderult. A soruk (a pivo, hogy ekezet nelkul is egyertelmu legyen) sem volt jo a repulon. Nem voltak felkeszulva arra, hogy 300 ember landol naluk, akiknek se kajaja, se szallasa es Amerikaba szeretnenek utazni. Sorbanallas, sorbanallas, sorbanallas. A repteri Hotel Marriott nagyon jo volt - igaz, hogy csak 6 ora alvasra hasznaltuk, kisse elcsigazottan. Es reggel ismet fel otkor lehetett kelni. Viszont masnap (penteken) Parizson keresztul egyenesen San Franciscoba repultunk. A Charles de Gaulle repteret szerettuk volna elkerulni - nem sikerult. Az ottani szokasos szervezetlensegert es totalis inofrmaciohianyert cserebe (csodak csodaja) San Franciscoba megerkezett az osszes csomagunk. (Volt olyan elozo napi utastarsunk, aki Pragabol Milanon es Duisburgon keresztul jutott el New Yorkba.)

San Franciscoban 30 fok fogadott, bar allitolag Sacramentoban 40 volt elozo nap. Aprilis 1-jen esett utoljara, akkor is csak nehany csepp. A magyar zaszloval feldiszitett kisbusszal Bob baratunk vart rank (aki vegig kiseronk es soforunk lesz) es termeszetesen ugy vezet, mint a legtobb amerikai: keson fekez es nagyokat. A hotelben ujabb egy ora alatt kaptuk meg a szobakat (szinte rosszabb volt a kiszolgalas, mint a pragai repteren), a kaja a szokasos (magyar konyhahoz szokottaknak eppen, hogy elviselheto), de megvagyunk. Szamomra Kalifornia mindig egy a kozeljovoben osszeomlo, allandoan romlo vilagot jelentett, most sem latok benne sokkal tobbet. Ma lesz az elso fellepesunk, egy zartkoru partin jatszunk, majd innentol a zenerol is lehet blogolni - az talan szivderitobb.

Az utazas nehezsegein legalabb tul vagyunk (ilyen nehezen meg sosem jutottunk Amerikaba), az igert kolcsonhangszereket is megkaptuk ill. ma megkapjuk, ugyhogy harcra fel! 1-2 naponkent megprobalunk jelentkezni.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr89474333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miklós 2008.05.17. 22:22:43

Szép jó napot a Bohémeknek!
Örömmel olvastam, hogy sorbanállásból nincs hiány, ami nem is baj, különben nem lenne mit mesélni az otthoniaknak.
További sok sorbanállást... de azért na olyan sokat.
Ifjabb (na nem annyira:) Lázár Miklós

Lebanov 2008.05.17. 23:09:08

Tamás!
Gyere át a szomszéd szobába, felajánlom a lap-topom ékezetes billentyűzetét.
Az út tényleg keserves volt, a meleg pedig kegyetlen.
Üdv.: Lebanov József
süti beállítások módosítása