HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jótékonysági koncert a Bliss Alapítvány javára

2007.12.03. 10:00 főbohém

A november 26-i posztban (gyönyörű ősmagyar kifejezés, nem?) emlegettem a december 11-i koncertünket. Azt nem írtam viszont, hogy ez egy jótékonysági gála lesz – most már mondhatjuk, hogy hagyományosan. Minden zenekarnak számos olyan kispénzű (vagy éppen csak szervezni nem tudó) ismerőse van, aki nem átall a legrettenetesebb lepukkant rendezvényeire ingyenes (vagy arcpirítóan csekély pénzzel megfizetni vélt) fellépésért kuncsorogni. Nekünk is volt (van?) néhány ilyen (egyébként jó) barátunk, akik nem tudják megkülönböztetni a nemes jótékonyságot a magáncélú csóró iskolabáltól.
 
Ezen a mindenki számára kellemetlen vissza-visszatérő gyakorlaton változtattunk akkor, mikor elhatároztuk, hogy évente egyszer lépünk fel ingyen, akkor viszont mi választjuk ki azt a támogatásra érdemes szervezetet, amelyiknek segítségére szeretnénk lenni és ilyenkor viszont tényleg megpróbálunk mindent beleadva minél több pénzt összegyűjteni a számukra.  Mivel Karácsony közeledtével a legkérgesebb szívek is megpuhulnak, s az emberek a legrosszabb esetben is minimum egy jótékonykodással igyekeznek kipipálni a szeretet ünnepét (igen, ők általában így, kisbetűvel), vagy rosszabb memóriájúak a fenyőfaünnepet (még ilyesmit is hallani manapság – hiába, mély nyomot hagyott kacsintgatós Jani bácsi), szóval ezen okból úgy döntöttünk, hogy Karácsony előtt tartjuk meg ezt a jótékonysági gálát, annál is inkább, mert már évek óta közös koncertet adott ilyentájt a Bohém-banda a helyi big banddel (Kecskemét Jazz Orchestra).
 
Nem egyszerű dolog egy jótékonysági koncert megszervezése. Nem csak azért, mert Karácsony előtt mindenki vásárol, céges buliból céges buliba esik (jah, hol van már életünkből az Advent? - ott lapít a plázák villamosított forgó-csillogó dekorációin), hanem elsősorban azért, mert iszonyatosan sok pénzt emészt fel a szervezés. A kiadások (nyomda, plakátkihelyezés, terembér, zongorahangolás, hangosítás, jogdíj) még kedvezményes árakon is 200-250 ezer Ft. Ennyit tehát elő kell teremtenünk, mert ha nem, a bevételből (ami olyan nagyon sok nem lehet az 1200 Ft-os - áfás - jegyárakkal) kell összekuporgatni annyit, hogy legyen értelme a támogatásnak. Igyekszünk persze, mert ennyivel mi is tartozunk azoknak, akik nálunk nagyobb szükséget szenvednek. Azt is elhatároztuk, hogy nem egyéneket, hanem szakmailag jól, de anyagilag nehezen működő szervezeteket szemelünk ki támogatottnak - lehetőleg olyanokat, akiknek volt vagy van valami közük Kecskeméthez, vagy akár a Bohémekhez is.
 
Tavaly a Böjte Csaba-féle dévai alapítvány számára gyűjtöttünk végül össze 500 ezer forintot (sok-sok szponzorcég és egyéni felajánló segítségével), idén pedig a Bliss Alapítvány a kedvezményezett. Az Alapítvány első otthonának nyitóünnepségén tizensok éve muzsikáltunk már. Blisséket meg lehet tekinteni a www.bliss.org.hu honlapon – egyébként alapvetően beszédképtelen gyerekek kommunikációjával foglalkoznak. Merthogy nem mindenki képtelen az önkifejezésre és a társalgásra, csak azért, mert nem tud beszélni; de ezt persze a legtöbbször nem ismerik fel. Speciálisan kifejlesztett módszereikkel tehát ezt segítik. Nomármost: a kecskeméti jótékonysági koncert meglehetősen mérsékelt árú, 1200 Ft-os belépőjegyeinek megvásárlásával (és természetesen az ezzel járó személyes jelenléttel) is lehet támogatni az Alapítványt, de lehet a koncert kapcsán nyújtott szponzori adománnyal (amit mi, a tavalyi évhez hasonlóan, teljes egészében továbbadunk), de lehet akár közvetlenül is (számlaszám, egyéb a Bliss-honlapon, sőt van még egy lehetőség, amihez most az eredeti felhívó-szöveget csonkítatlanul idemásolom:
 
Bliss Alapítvány a beszédképtelen gyermekekért
A hely, ahol ők is megszólalnak!
Ha december 4-e 0 órától december 9-e éjfélig hívja a 1771-et, szavazatával bennünk támogat! És közvetlenül is segíthet: Önnek 200 Ft, nekik a jövő! A 1771 jótékonysági szám, a hívásokból befolyó teljes összeg a gyermekekért folytatott munkát biztosítja!
A Magyar Telekom támogatásával készült, s a TV2 Az Ügy c. sorozatában december 4-én este vetített film róluk szól. Előzetese december 4-én reggel a Mokkában látható!
Szavazzon ránk – jó Ügynek segít vele! Dec. 4-9-ig a 1771 a Bliss Alapítvány munkáját segíti! (Csak T-Com és T-Mobile hálózatból hívható, Dominó előfizetésről kezdeményezett hívás kivételével áfamentes. Ára 200 Ft.)

2 komment

Címkék: jazz koncert kecskemét alapítvány bohem ragtime bliss jótékonysági

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr13241447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mike60 2007.12.04. 11:43:37

Tamás,
...'ez' egy fantasztikusan nemes kezdeményezés, ill. folytatás, naná hogy nem lehet összehasonlítani, de még egylapon említeni sem a világ összes plázájának az összes
csillogó-villogó-, Adventet feledtető-,szeretetet bomlasztó kütyüjével. Én biztos ott leszek többedmagammal.....

kata47 2007.12.12. 10:53:22

Nem tudom, miért voltunk olyan kevesen a Bohém koncerten. Nagyon csekély összeg gyűlhetett össze. Tamás mondta, hogy megtaláljkuk a számlaszámot, amire még fizethetünk - nos, nem találtuk. Megnéztem a Bliss honlapján, erre a számlaszámra küldjünk pénzt, hogy megmaradjon a Bliss Alapítvány: OTP 11712004-20070579.
süti beállítások módosítása