HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jazzfestival Spiekeroog, a stresszmentes övezet

2009.04.25. 11:39 főbohém

Itt vagyunk Spiekeroogon a Bohem Trioval, s egy magyar ekezetektöl mentes nemet szamitogepröl pötyögök a helyi Internet Cafeban. Hogy mi az a Bohem Trio es hol van Spiekeroog? No, akkor egy kis magyarazat.

Spiekeroog a Friz-szigetek egyike, a holland hatarnal az Eszaki-tengeren egy kis sziget, meg eppen Nemetorszag. A vilag egyik legnyugodtabb, legbekesebb helye. Csak komppal lehet idejonni (apaly-dagaly miatt napi ket kompjarat van), autoforgalom nincs, csak nehany elektromos targonca van, amivel az arut szallitjak. Turistaknak meg haziallatot es biciklit sem lehet behozni. Biciklit meg helyben sem lehet berelni, tiltja a helyi rendelet. Csak setalni lehet, azt viszont erdemes is. A szarazfoldi kikotoben (Neuharlingensiel) ott kell hagyni az autot, motort, miegymast egy nagy parkoloban, a cuccokat a hajora feladni (vannak berelheto kontenerek, amiket a szigeten a kivant idöben a kivant helyre fuvaroznak az elektromos kocsikkal); mivel mi a 4. Jazzfestival Spiekeroog okan vagyunk itt, ingyen kompoztunk es kontenert is ingyen kaptunk - persze benne van a hangositas es a teljes dobszerko is. A hajout 3/4 ora, s a spiekeroogi kikotoben az ut menten van egy kupac kiskocsi (vagy 50-80 db), amiket el lehet venni, s azokon huzigalni a csomagokat (ha nincs kontener), s tavozaskor lehet a kocsikat otthagyni a kupacban ismet. (Ha nem huzni, hanem tolni kellene a csomagokat, el is neveznem Talicska-szigeteknek a helyet.)

Az egesz sziget termeszetvedelmi terület, van rengeteg facan, kacsa, rece es egyeb vadszarnyas (meg persze millio siraly), egyebkent olyasmi homokdombsag, mint a fulophazi buckak környeke a Kiskunsagi Nemzeti Parkban. A sziget 7-800 lakosa gyakorlatilag a turistakat kiszolgalo szemelyzetet jelenti, merthogy ez az egy iparag van, amibol itt elni lehet. Abbol viszont lehet. Mi egy nagyon kellemes wellness hotelban vagyunk, rank is fert a jacuzzi, a medence, a szauna es a gözfürdö is. Csütörtök hajnali ket oras indulas utan delutan fel 4-re erkeztunk meg a kikotobe (1400 km). Tegnap (penteken) setaltunk egy orat mezitlab az Eszaki-tengerben (meg inkabb a parti homokban), s rengeteget napoztunk. A nap itt, ugy tünik, allandoan süt, s le is lehet rendesen egni aprilis vegen.

A helyi Kurverwaltung es a Touristbüro (a fürdöigazgatosag es a turistairoda) kitalalta par eve, hogy mindenfele rendezvenyekkel növelik a sziget turisztikai vonzerejet, s ezek egyike az elöszezon-föszezon hataran a jazzfesztival. Eddig, azt mondjak, müködik, jönnek a jazzkedvelök, jo a zene, jo a hely. 5 zenekar van, csupa 2-4 tagu kis formacio, mivel a tetgnapi nyitokoncert utan (amikor is egy 300 fös teremben jatszottunk az osszes fellepö egymas utan) ma kis pubokban, ettermekben jatszunk, el sem ferne a teljes csapat. Tegnap jo buli volt, a közönseg nagyon lelkesen fogadta, hogy Attilaval kergetjük egymast a hangszerek körül. (A Bohem Trio mint a Bohem Ragtime Jazz Band kis formacioja 2005 ota letezik, eddig szinte csak külföldi fesztivalokon jatszottunk, Amerika, Nemetorszag, Anglia, Erdely. Tagok: Korb Attila - kornett, harsona, zongora, enek, Ittzes Tamas - hegedü, zongora, enek, Falusi Alfred - dob.)

A stressz itt ismeretlen fogalom, mi sem nagyon szakadunk meg, pihenest pihenes követ, de ez nem is art egy Bohem Fesztival utan (meg a majdnem 14 oras vezetes utan). Megyek is vissza a kertunkbe, var a behütött sör es a fürdönadragos napozas, ha Fredi kepeit megkapom, talan fel is töltök egyet-kettöt mutatoba. Addig is: www.spiekeroog.de

Szólj hozzá!

Címkék: falusi nemetorszag bohém ittzés korb trio spiekeroog jazzfestival

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr411085427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása