HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A Bohém Fesztivál sztárfellépői 7. (befejező rész) – dobosok

2009.03.12. 15:00 főbohém

2009. március 27-29.: Bohém Fesztivál Kecskeméten. Előzetesként március 1. és 13. között kétnaponként szép sorban bemutatjuk a XVIII. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál vendégfellépőit. (Idén, ugye, 14 világszínvonalú vendégszólistát hívunk meg, s belőlük alakulnak ki a fellépő formációk.) Lássuk legvégül a dobosokat:

 
Jeff HAMILTON (USA) – dob, zongora
 
Jeff ugyan kaliforniai, de az egyik legkiválóbb New Orleans-i stílusú dobosként tartják számon, s ugyanannyira kiváló a swingben is. A nyolcvanas-kilencvenes években New Orleans-ban élt, ahol a Cie Fraziernél tanult. A jazz szülővárosában harsonásként és zongoristaként is aktív volt, utóbbi hangszeren rendszeresen játszott a Preservation Hallban is. Igaza van Jim Leigh jazzújságírónak, aki azt írta róla: „Jeff Hamilton dobolását a legtalálóbban így lehet jellemezni: pontos tempó, ízlés és ellenállhatatlan swing.”
 
Jeff játszott már mindenkivel, a jazzmuzsikusokon kívül még a Norvég Rádiózenekarral is. Régóta ismerem a nevét, sok közös ismerősünkkel játszik rendszeresen (pl. Butch Thompsonnal), de élőben először tavaly nyáron hallottuk őt a Bohémekkel egy olasz fesztiválon, ahol egy New Orleans-i zenekar dobosa volt. Azonnal feltűnt, hogy milyen ízlésesen (és persze pontos, dögös tempót adva) dobol, de igazán akkor lepődtem meg, mikor a jam sessionön odaült a zongorához és modern swinges stílusban nyomta az After You’ve Gone-t. Kérdeztem, jönne-e Magyarországra, mondta, jönne. Hát jön.
 
 
 
Nick WARD (Anglia) – dob
 
Nick olyan ízléses és kimért, mégis a közönséget feltüzelő dobos, amilyet még nem látott a Bohém Fesztivál közönsége. Igazi angol gentleman. És igazi zenész, a legeslegjobb fajtából. Elképesztő mennyiségű zenekarral és zenésszel játszott már együtt, főleg ahhoz képest, hogy a zenélést polgári foglalkozása mellett űzi. Bejárta Amerikát és Európát, mi Angliában, a bude-i fesztiválon hallottuk dobolni (és láttuk is: a látvány sem utolsó!), s a kecskeméti meghívást már az első koncertje után azonnal szentesítettük.
 
Én nem fogom megbánni, hogy jön, de egyet nagyon sajnálok: nem tudja magával hozni az általában használt dobszerkóját. Merthogy két ’20-as évekből származó dobfelszerelése is van, s ezenkívül mániákusan gyűjti a régi katonai menetzenekarok dobjait, sőt a régi angol katonai egyenruhákat is! Összeszámoltam az életrajzában, eddig 60 zenekarban játszott és rengeteg amerikai sztárzenészt is kísért. Ez nem azt jelenti, hogy sehol nem tud megmaradni (különben is szabadúszó), hanem, hogy mindenhonnan őt keresik. Most végre mi is megtaláltuk. (Az alábbi videó már Matthias Seuffertnél szerepelt a klarinétos posztban, de aki már látta, annak is érdemes még egyszer megnézni.)
 
 
 
És hogy a zenén kívül még milyen plusz szolgáltatások miatt érdemes eljönni a Bohém Fesztiválra?
  • családoknak óriási kedvezmények (családi jegy, családi bérlet), ölbenülők ingyen jöhetnek be
  • az összes jegy- és bérletvásárló egy több mint 100 ezer Ft értékű, exkluzív kedvezményeket biztosító kuponfüzetet kap ajándékba
  • 100% zene, 100% garancia: ha nem tetszik a műsor, ott helyben visszafizetjük a megvásárolt jegy, bérlet árát!
Ha mégsem tudna eljönni, ne csüggedjen: nézze meg a Bohém Fesztivált élőben az Interneten! Az első magyar internetes élő jazzkoncert-közvetítés itt lesz majd elérhető: http://www.kecskemetitv.hu/bohem

 

Szólj hozzá!

Címkék: jazz fesztivál kecskemét hamilton nick ward bohém ragtime jeff

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr41972850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása