HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Zolika Show

2012.11.29. 02:36 főbohém

jotekonysagi12-pl.jpgHonfi Juli interjúja

A Bohém Ragtime Jazz Band 1985-ben alakult Kecskeméten. A nyolc tagból álló együttes tagjai húsz hangszeren játszanak a színpadon, a játszott stílusok száma pedig a hangszerekével vetekszik. "A neurotikus fél világnak orvosilag kellene őket felírni", írta róluk egyik kritikusuk – így nem csoda, hogy egymásra találtak a Mosolygó Kórház Alapítvánnyal. December 11-én kedden este 7 órakor ad koncertet a zenekar a Kecskeméti Kulturális Központban, a bevételt a Mosolygó Kórház Alapítvány kecskeméti tevékenységének segítésére szánja.

A zenekar vezetőjével, Ittzés Tamással beszélgettünk:

– Hogy született meg a jótékonysági koncert ötlete? Miért a Mosolygó Kórház Alapítványra esett a választásotok?
– Régebben kezelhetetlenül sok ilyen jellegű megkeresést kaptunk, ezért hat éve eldöntöttük, hogy minden évben karácsony előtt tartunk egy jótékonysági koncertet, amivel egy általunk választott szervezetet támogatunk. Ezzel nem csak az adott ügyet támogatjuk, hanem évente legalább egyszer fel szeretnénk hívni az emberek figyelmét a társadalmi szerepvállalás fontosságára.
A Mosolygó Kórház Alapítvány a kecskeméti kórház gyermekosztályán korábban a Ciróka Bábszínház művészei, most pedig Herczeg Olivér bűvész segítségével mosolyogtatja meg hetenként a kis betegeket, ezzel is segítve gyógyulásukat (a kórházi mosoly és jókedv gyógyulásra gyakorolt jótékony hatásáról nemzetközi orvosi szaktanulmány is készült). Hat éve működnek Kecskeméten is, egyébként országszerte 24 kórházban vannak jelen, sőt mára már kiterjesztették tevékenységüket továbbo nyolc országra is. Én hat éve ismerem az Alapítvány holland vezetőjét, Dr. Albert Royaards urat, aki azért telepedett le Budapesten, hogy ennek a munkának szentelje nyugdíjas éveit. Örülünk, hogy egy kicsit mi is osztozhatunk a lelkesedésében.

– Jazzband vagytok, de nem csak jazz zenét játszotok. Milyen stílusokat hallhatunk még Tőletek?
– Zenekarként végül is csak jazzt játszunk, bár a klasszikus jazzen belül mindent: ragtime-ot, New Orleans-i jazzt, bluest, boogie-woogie-t, dixielandet, swinget. És persze régi magyar számokat. A tagok részben profi klasszikus zenészek, de a "civil" életünket nem keverjük össze a zenekarral.

– Neked van kedvenc stílusod?
– Hegedűsként leginkább Bach és Mozart, de komolyzenében majdnem minden jöhet, ami jó. A zenekarral inkább bizonyos számokat kedvelek jobban, mindenféle stílusból. A jó ragtime ugyanolyan élvezetes tud lenni, mint a jó dixieland vagy swing. Ilyen szempontból mindenevő vagyok.

– Mátrai Zoltán (klarinét, altszaxofon, tenorszaxofon, baritonszaxofon, fuvola) 30. szülinapja miatt a koncert a "Zolika Show" elnevezést kapta. Milyen különlegességekre lehet számítani az este folyamán?
– Végül is nem titok, Zolika bemutatja majd az összes hangszerét (a felsoroltakon kívül is lesz még, összesen nyolc hangszer lesz a kezében, ha jól számolom), sőt még szlovákul is fog énekelni. Na ez utóbbi meglepetés lett volna, de szerintem így is a meglepetés erejével fog hatni. És persze a szokásos, mindennapos Zolikás idétlenkedés-özön sem maradhat el, azt hiszem. Legalábbis 12 éves Bohém-tagsága alatt nem volt olyan koncert, amikor nyugton maradt volna.

Jegyek itt kaphatók a koncertre: http://bohem.shoprenter.hu/jotekonysagi_koncert_2012_zolika_show_tamogatoi_jegy_195

Szólj hozzá!

Címkék: jazz koncert kecskemét zolika zoltán swing new mátrai dixieland band orleans bohém bohem ragtime ittzés jótékonysági

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr64932818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása