HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ilyennek lát minket egy Bohém-rajongó

2013.01.14. 15:48 főbohém

Karácsony előtt nagyon szép levelet kaptunk az egyik rajongónktól, aki gyakorlatilag minden koncertünkön ott van már néhány éve. Mivel hozzájárult, hogy közzétegyem a levelét, örömmel megteszem, íme:

----

Kedves Tamás és Bohémek,

ezer köszönet a két decemberi estéért. A megjegyzésekből kiderült, hogy többünknek (akik Kecskeméten is voltak) jobban tetszett az óbudai, ami valószínűleg a kisebb helynek, ebből következően (is) a nagyobb intimitásnak volt köszönhető.

Többször fölmerült bennem, vajon mi az, amivel elvarázsoljátok a közönséget, ami miatt tízszer, húszszor, még többször is megnézek, meghallgatok egy-egy DVD-teket, CD-teket, egy-egy nótát. Tehetség? Virtuozitás? Van még pár Band, amelyik tehetséges, virtuóz tagokból áll, és mégis dögunalmasak egy idő után.

Azt hiszem, a fentiek mellett elsődleges szerepe van a megújulásra, megújításra való hajlamnak, képességnek és a tényleges, folyamatos újításnak. De úgy rémlik, erről egyszer már írtam, nem is olyan régen: azt is imádom Bennetek, hogy soha nem tudom, mire számítsak az adott esten, de abban biztos lehetek, hogy nagyon jó lesz. S persze Hozzátok tartozik a szóban, zenélésben, gesztusokban megnyilvánuló remek – hol erősebb, hol leheletfinomságú – humor. Számomra fontos még, hogy mindig van egy-egy kedves szavatok, gesztusotok, válthatunk pár mondatot – ami igen jólesik, s gondolom, mások is így vannak vele. Erre egyébként majd visszatérek néhány sor erejéig.

Nagyon szeretem Tamás, hogy ontod az információkat, ahol csak alkalmat találsz rá, s olyan természetességgel, ahogy az ember a levegőt veszi.

S végül, talán a legfontosabb, ami átsugárzik a zenéléseteken, a színpadi viselkedéseteken, az alázat, a másik tisztelete, kiszolgálása és a tisztaság minden értelemben.

Élvezem a közöttetek – színpadon – folyó kommunikációt is. Nagyon szép jelenet volt csütörtökön, amikor Zoli szeretett volna szopránszaxin fújni, s kérdőn rád nézett, Te nemet intettél, mire Zoli finoman elengedte a szaxit, kicsit elfordult, és elfogadva a döntésedet, visszavette a klarinétot. Az egész elegáns, méltóságteljes, emberi volt, bevallom, meg is hatott.

Nemigen tudtok arról, hogy mennyit köszönhetek Nektek. Akkor ismertelek meg Benneteket, mikor [a férjen] már küzdött a gyilkos kórral, s a kikapcsolódást az jelentette számomra, hogy elmentem a havi Bohém- (és Calcutta-trió) koncertekre. [A férjen] elvesztésével nem tudtam megbirkózni, s sikerült összehoznom egy életveszélyes betegséget, mert nélküle nem nagyon akartam tovább élni, illetve képtelen voltam eldönteni, hogy maradjak-e, vagy menjek. A betegség ez év februárjának végén derült ki, s attól fogva azzal küzdöttem, hogy akarjak életben maradni és meggyógyulni. A küszködésben sokan segítettek és segítenek. Ti is, a szenzációs zenélésetek mellett egy-egy kedves szóval, mosollyal, puszival, öleléssel, konkrét segítségnyújtással (Tamás, Fanni, Attila, Miki részéről). S kifejezetten a Ti hatásotokra, több év szünet után ismét rengeteg, sokféle, de jó zenét hallgatok.

Szólj hozzá!

Címkék: budapest jazz kecskemét mátrai dixieland band bohém bohem ragtime ittzés korb

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr725017931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása