HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Villáminterjúk a 2010-es Bohém Fesztivál fellépőivel 2.

2009.11.23. 12:00 főbohém

Nicolas Montier francia tenorszaxofonos:

Ha jól tudom, Te is, mint Thilo Wagner, leginkább trióban szoktál zenélni. Kvartettben játszani tulajdonképpen nehezebb, hiszen többfelé kell figyelni, különösen egy olyan nemzetközi formáció esetén, amilyennel a Bohém Fesztiválon játszol majd. Dallamjátékosként mit tartasz a legfontosabbnak a kvartettjátékban?
 
Egyrészt szerintem a legfontosabb szerepe egy együttesben a bőgősnek van, a lüktetés és a basszusmenet szempontjából egyaránt. Másrészt azt gondolom, hogy nincs nagy különbség aközött, hogy trióban, kvartettben, vagy éppen egy big bandben játszik valaki. A jó zenei pillanatoknak ugyanolyan fontos alkotóeleme a közönség összes tagja, vagy éppen az összes technikus, mint bármelyik zenész.
 

 
Először két éve Asconában hallottalak, ahol a European Saxophone Quartet tagja voltál és rögtön megfogott az a fajta mély zeneiség, ami, úgy éreztem, közvetlenül a lelkedből jön. A zenei megközelítésedet, talán kissé anakronisztikusan, úgy tudnám meghatározni: boldog melankólia. Milyen üzenetet közvetítesz a közönségnek a zenéden keresztül? És miért éppen a klasszikus jazzen keresztül?
 
Az üzenet, amit küldeni szeretnék, nagyon egyszerű: szeretet, egymás iránti tisztelet... és soha nem felejthetjük el, hogy a jazz hogyan született: adósságunk van minden egyes fekete rabszolga felé! A kérdés másik részére válaszolva pedig azt mondhatom, hogy számomra nincs különösebb fontossága a klasszikus jazznek önmagában. A klasszikus jazz nagyszerű közvetítője az üzenetemnek, olyan eszköz, amit a legjobban ismerek.
 
Mit csinálnál, ha nem zenélnél?
 
Ha nem zenélnék?... Csokoládét kóstolnék.. Na, az lenne a nagyszerű munka! Már holnap kezdhetjük, ha gondolod!

 

A Best of Swing Quartet (INT) tagjairól bővebben
a Bohém Fesztivál honlapján (fényképek, mp3-ak, videók is):

Nicolas Montier (F) – tenorszaxofon
Thilo Wagner (D) – zongora
Jennifer Leitham (USA) – bőgő
Vince Bartels (USA) – dob

 

Szólj hozzá!

Címkék: jazz fesztivál kecskemét band nicolas bohém ragtime montier

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr461541085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása