HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Mit lehet hallani jótékonyság címén?

2007.12.08. 08:00 főbohém

Ja, jó kérdés: mi lesz a program december 11-én, mitől más, miért gála? (Merthogy azért próbálunk valami különlegeset, pluszt nyújtani.) Először is a gálakoncert címe (tavaly is ez volt): Kecskeméti jazz a(z) …..-ért; vagyis összefogunk, s felléptetjük a Bohémen kívüli kecskeméti klasszikus dzsesszistákat és holdudvarukat is. Merthogy nem csak mi létezünk, van itt még a puszta közepén jazzélet tőlünk függetlenül is (na, azért minden formációban van egy kis Bohém-lenyomat).
Azt már említettem, hogy a Bohémekkel a thai király szerzeményeiből is ízelítőt adunk, illetve elkezdjük fürdetni a januárban felveendő legújabb CD-nk anyagát: ez egy élő koncertfelvétel lesz Stuttgartban. A Kecskemét Jazz Orchestra Korb Attila keze alatt megtáltosodott, s ismét bemutatnak néhányat a közelmúltban megemésztett (értsd: megtanult, s tökélyre fejlesztett) számaikból. S az est legkülönlegesebb színfoltja a márciusi Bohém Fesztiválon (aki nem tudja, mi az, azonnal szaladjon a www.bohemragtime.com honlapra!), szóval ezen a fesztiválon már elővezettetett: Gershwin Bluesos rapszódiáját (na jó, Kék rapszódiáját) játssza a kiváló, évek óta Kecskeméten élő zongorista Kontra Zoltán (anno Kocsis Zoltánék évfolyamtársa a Zeneakadémián, majd a Budapest Ragtime Band egyik első zongoristája), mégpedig rézfúvós-kvintett kísérettel. A rezesek Török „Pulcsi” "Bohém" József tubakirály bandája, a fennkölt hangzású Classic Chamber Brass.
"Akit ez a koncertműsor sem érdekel, az minimum vegyen egy Bohém CD-t…" (mondta az agresszív kismalac) – ja, és egyébként fel tetszettek hívni a 1771-et T-Com vagy T-Mobile hálózatból, a Bliss Alapítványt segítendő? Nem-e? Hűha, akkor még 9-én éjfélig lehet sietni! (Hívásonként, ugye, 200 Ft az Alapítványnak. És akkor meg van bocsátva, ha valaki nem jön koncertre…)

Szólj hozzá!

Címkék: jazz kecskemét kék alapítvány rapszódia kontra bohem ragtime korb bliss gershwin brass

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr83241492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása