HTML

Bohémélet

A Bohém Ragtime Jazz Band tagjainak (fő- és albohémek) mindennapi bohémságai és komolyságai, globális titkok a klasszikus jazz világából

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Utolsó kommentek

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Éljen a thai király!

2007.11.26. 10:00 főbohém

A minap Kiskőrösön játszottunk a Bohém Kvartettel (ez a fél zenekart jelenti, Attila, Zoli, Frédi és jómagam – aki nem ismer minket, a www.bohemragtime.com oldalon megismerkedhet a Bohém-bandával), szóval ott szinte kizárólag jazz-csemegékkel szolgáltunk a közönségnek. A thai király, H. M. (His Majesty) King Bhumibol Adulyadej műveit játszottunk ugyanis. Igen, nem tévedés, Thaiföld királya szabadidejében tenorszaxofonozik, ráadásul jazzt és néha komponálásra adja a fejét. Ezt elég jól csinálja, legalábbis a Thai Nagykövetségről kapott kották erről tanúskodnak. Attila (aki a hangszerelést vállalta) ugyan helyenként kozmetikázott a számokon, de ennek szerintem még maga a király is örülne (reméljük, ugyanis Thaiföldön a felségsértést még a legtöbb esetben halállal büntetik). Szóval Kiskőrösön volt a számok Bohém-féle ősbemutatója, s úgy tűnt, hogy a közönség igen nagy lelkesedéssel vette a lapot, vagyis a thai-amerikai jazznóták egyértelmű sikert arattak. Előtte ugyan a kecskeméti Bohém-klubban, sőt a szentendrei Fa-Inn Étteremben már elővezettünk három számot, de a kiskőrösi körkép teljesebb volt, bár a valódi thai-fellépés december 5-én, a thai nemzeti ünnepen (ami a király születésnapja, most éppen a 80.), Budapesten lesz egy követségi fogadás keretében. Aki kíváncsi Őfelsége jazzművészetére, az jöjjön el december 11-én, kedden este hétkor Kecskeméten az Erdei Ferenc Kulturális Központba, ott is hallhat néhány thai nótát. Nem fog csalódni!

1 komment

Címkék: jazz thai király kecskemét attila szentendre kiskőrös bohem ragtime korb fa inn

A bejegyzés trackback címe:

https://bohem.blog.hu/api/trackback/id/tr33241398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

F. 2007.12.04. 17:50:18

halálbüntetés? ez rossz poén. az a heroincsempészekre szokott lenni :-) a király mindig kegyelmet ad azoknak, akiket felségárulás miatt ítélnek el. legutóbb annak a svájci ürgének, aki összefestékszórózta a plakátait.
jó zenélést :-)
süti beállítások módosítása